Fra Overskudsæbler til æbleskud

 

Hvad gør man, når man pludselig ser sig omfavnet af naturens store generøsitet? Hvert år giver æbletræerne i min frugthave langt mere end jeg selv har brug for. Det har jeg valgt at tage som en udfordring. Jo, det er naturens gang at æblerne falder ned fra træerne og ligger og rådner i græsset, men man kan også kalde det for uagtsomt madspild.  

Hvordan stiller man op med æbletræernes glade overflod af frugter? Jeg vil gerne finde at måde at give dem videre til nogen, der oprigtigt lider afsavn og har brug for hjælp. Mit svar er Æbleskud. Det er et projekt med en ambition om at gøre verden lidt sjovere, smukkere og bedre med æbler - bid for bid. At lade mine æbler spille en større rolle end de i første omgang var tiltænkt fra naturens hånd. 

I første omgang laver jeg æblemost af alle de overskydende æbler og sælger den så dyrt som jeg kan slippe afsted med. Derudover holder jeg en høstfest, hvor alle kan komme og tage en bid og en slurk af årets høst. Fremover vil jeg lade Æbleskud udvikle i alle tænkelige retninger. Men en ting er sikker - der kommer også æbler på træerne til næste år. 

Alle indtæger fra Æbleskud giver jeg til Red Barnet og Læger uden Grænser. Det betyder, at hvis du køber en flaske æblemost til 100 kroner, så går 50 kroner til Red Barnet og 50 kroner til Læger uden Grænser. Alle udgifter til hjemmeside, emballage og kage mm til høstfest står jeg selv for. 

Tak for hjælpen
En række venner har hjulpet med at ideudvikle og få styr på det praktiske. Uden deres hjælp havde Æbleskud ikke set dagens lys. Når jeg får tid, så kommer der en mere festlig hyldest til mit engagerede netværk. Men først har jeg lige et par æbler jeg skal have styr på :-) 

Læs også: 
Hvem står bag Æbleskud?
Det går pengene til