Hvem står bag Æbleskud?

Jeg hedder Lars Henrik. Jeg har boet i København de sidste 20 år, men er født og opvokset i landsbyen Frøbjerg på Vestfyn.  Her ligger mine bedsteforældres lille gård, Smedgården, som jeg købte for nogle år siden. Som noget af de første plantede jeg er par æbletræer i den bagerste del af haven. I de følgende år plantede jeg flere træer. Nu har jeg efterhånden en hel lille frugthave. Det er en fornøjelse at se træer vokse og blive fyldt med frugter. Men nu er der hvert år langt flere frugter end jeg selv kan nå at spise.

Min tipoldefar Lars Peter Larsen og hans kone Beth lod huset bygge i 1881. Siden blev det overtaget af mine oldemor Johanne, da hun blev gift med min oldefar Rasmus Møller. Johanne kan jeg huske fra min bardom. Hun havde en stor krukke med bolsjer, som tit kom frem,når jeg lagde vejen forbi. Hun var rar, syntes jeg. Siden har jeg hørt at hun var en viljestærk og bestemt dame - måske fordi det var nødvendigt. I slutningen af tresserne flyttede min farfar Bernhard og min farmor Agnes ind på Smedgården. Dem besøgte jeg utallige gange gennem min bardom. De boede blot hundrede meter fra mine forældre. Jeg tjente lommepenge ved at slå deres græsplæne. Min farfar læste højt fra bogen med Storm P's tegninger. Og i deres lille køkken sad jeg ved vinduet og læste tegneserier i Familie-Journalen, mens jeg spiste urimelige mængder af min farmors småkager.

Jeg har udviklet Æbleskud med en ambition om at forene så mange af mine interesser som muligt. Hele mit arbejdsliv har jeg arbejdet med digital kommunikation. Jeg har altid været interesseret i, hvordan man kan bruge digital kommunikation til at engagere og bringe mennesker sammen. Jeg synes, at det er en særlig udfordring at bygge bro mellem den digitale og den fysiske verden. Således er Æbleskud ikke bare en mulighed for at mine overskudsæbler får nyt liv, så de er med til at rejse penge til børn der er på flugt. Jeg ser det også som en mulighed for at afprøve ideer og erfaringer, som jeg har samlet op gennem hele mit arbejdsliv. 

Det begynder med æblerne i min frugthave og ender med penge til børn, der er på flugt. Hvad der sker og kan ske her imellem vil jeg blive ved med at udforske. I år laver og sælger jeg æblemost og holder en høstfest. Måske kan du om to år se Æbleskud - The Movie i biografen. Og måske overtager Æbleskud om fem år The Beatles' bagkatalog eller et tech-firma med et frugt-logo. Æbleskud ser muligheder - ikke begrænsninger.